1. Hjem
  2. Neighbourhood
  3. Aktuelt
  4. Blogg
  5. Møt teamet: Elin Filipp, Chief People Officer

Fra bloggen

Møt teamet: Elin Filipp, Chief People Officer

Velkommen til vår bloggserie der vi introduserer menneskene som jobber hos Puzzel og utforsker deres roller, prestasjoner og innflytelse. Fra sjakkspillere til proffe kokker, globetrottere og kodenerder, vårt mangfoldige team er fullt av talenter og eksperter.

“Jeg elsker å ha mulighet til å påvirke og jeg motiveres av å skape
gode løsninger sammen med de ansatte!” 

Med stor lidenskap for mat, kunst og IT: Hils på Elin, Puzzels Chief People Officer. Elin vokste opp i den nordlige delen av Sverige, men har bodd de siste to årene på St. Hanshaugen i Oslo. Hun begynte i Puzzel i april, men er allerede en vel etablert Puzzeler med et brennende engasjement for HR og Tech.  

Hva innebærer din rolle hos Puzzel? 

Jeg jobber som Chief People Officer og er ansvarlig for HR hos Puzzel. Som rollen tilsier, jobber jeg for menneskene i Puzzel og for å finne løsninger og strategier som bidrar til å skape medarbeiderengasjement og personlig utvikling. 

I HR-teamet har vi lokale HR-ansvarlige, der mitt ansvar er å ta hånd om teamet, lede og fordele arbeidsoppgaver, og se til at vi jobber ut ifra våre satte mål og KPI-er.  

Hvorfor valgte du en karriere innen HR og IT? 

Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med HR, men det var ikke en selvfølge for meg å jobbe innenfor IT-bransjen. I min første jobb var jeg headhunter i et rekrutteringsfirma som rekrutterte innen IT. Jeg lærte mye om IT gjennom denne stillingen, og jeg innså at jeg synes IT og nye innovasjoner er superinteressant! Derfor er det en win-win for meg at jeg nå kan kombinere begge mine interesser – ved å jobbe med HR i et techselskap. Det var med andre ord ikke med vilje at jeg havnet i techbransjen, men nå elsker jeg det!  

Hva er det beste med å være Chief People Officer? 

Det beste med rollen min er at jeg får mulighet til å påvirke og bistå de ansatte med løsninger som sørger for utvikling og trivsel. HR er ikke kun en supportfunksjon, og et selskap er ingenting uten sine ansatte. De ansatte utgjør virksomheten, og de må sees på som en viktig forretningsverdi. Hvis ikke de ansatte engasjerer seg og utvikler seg, vil det påvirke arbeidstrivselen og resultatene. Dette går hånd i hånd. Jeg elsker å ha mulighet til å påvirke dette og jeg motiveres av å skape gode løsninger sammen med de ansatte! 

Hvordan opprettholder du en bra work-life balance? 

Det er ikke alltid lett selvfølgelig, men det jeg liker med Puzzel er at vi har en veldig fleksibel tilnærming til arbeidsmengden vår. Jeg synes det er viktig med en sunn balanse, og selv om jeg jobber noen ekstra timer en dag, betyr ikke det at de rundt meg må føle seg presset til å gjøre det samme.  

I HR har vi blant annet inkludert en viktig melding i mailsignaturene våre som reflekterer dette: “We’re proud of our flexible working environment at Puzzel. If you get this message outside of working hours, don’t feel like you need to respond”. Dette er for å unngå å skape et press der mottakeren føler at de må svare utenfor arbeidstid. Det er viktig å sende sunne signaler.  

Hva er dine hobbyer utenfor arbeidstiden? 

Jeg er veldig matinteressert! Jeg tror jeg har vært på de fleste restauranter i Oslo og jeg elsker å prøve ny mat. I tillegg er jeg veldig glad i kunst. Det er en av mine største interesser. Jeg tror faktisk jeg har vært på de fleste museer i Oslo også. Jeg kan virkelig anbefale den nye utstillingen på Astrup Fearnley!  

Hvordan vil du beskrive kulturen i Puzzel? 

Menneskene her er veldig varme og engasjerte! Blant annet har jeg lagt merke til hvor mye engasjement det er i møtene på Teams. Tidligere har jeg opplevd at folk ofte sitter uten kamera, men i Puzzel har de ansatte et helt nytt nivå av engasjement! Her er de ansatte flinke til å kommentere og ha på kamera, og det føles som at folk er genuint engasjerte og at de bryr seg. I tillegg opplever jeg at det er mange som har jobbet her i veldig mange år, og at de ikke har blitt her bare for å bli, men fordi de virkelig er engasjerte over jobben og selskapet. 

Hva inspirerer deg? 

I tillegg til at jeg finner mye inspirasjon i kunst, blir jeg veldig inspirert av menneskene rundt meg. Det inspirerer meg når folk er engasjert i det de driver med, og når de har visjoner og nye ideer. Det er kult å jobbe med folk som er genuint interessert i det de gjør. 

Til slutt: Kan du nevne tre fun facts? 

Absolutt! Jeg har tidligere spilt i et punkband, for tiden prøver jeg å lære vietnamesisk, og jeg klarer å sable champagne!  

Du liker kanskje også…