1. Hjem
  2. Neighbourhood
  3. Viden og Inspiration
  4. Vores blog
  5. Sådan sætter I kunden først og i centrum

Fra bloggen

Sådan sætter I kunden først og i centrum

At sætte kunden først betyder helt enkelt, at man sætter kundens behov og forventninger højere end alt andet. Men at sætte kunden først er ikke en strategi – det er en kultur!
Organisationer, der sætter kunden i centrum, kaldes almindeligvis for kundeorienterede. De er orienteret mod at opfylde deres kunders behov og kundetilfredshed som et mål for deres succes som virksomhed. Læs videre for at få vores bedste bud på kundeorienterede organisationer og vores tips til at indføre en kultur med kunden i centrum.

Brands, der har styr på kundeorientering

Mange brands i dag har en kundeorienteret tilgang og gør et godt stykke arbejde med at opbygge loyale kundebaser som følge heraf. Her er nogle af vores foretrukne eksempler:

• Monzo

Monzo har ikke alene den næsthøjeste kundescore blandt de britiske banker (sammen med Triodos), men de har også oprettet Monzo Labs tidligere på året. Det er en måde, hvorpå deres kunder kan få adgang til de nyeste funktioner tidligt og dele deres feedback og idéer, så Monzo kan forbedre sit produkt. Monzo er elsket af millioner af loyale kunder, fordi deres produkt ganske enkelt er godt. Den tilbød en bankløsning, der ikke var særlig brugervenlig. 

• Slack

Slack er en ny måde at kommunikere med jeres arbejdsteam på. Det er hurtigere, bedre organiseret og mere sikkert end e-mail. Slack har været kundeorienteret fra starten og blev skabt som følge af klager over e-mail. Data og feedback er en vigtig del af Slack. I stedet for at fokusere på finansielle målinger som leads og pipeline-muligheder ser de på kundevendte målinger som NPS og daglige aktive brugere. Målet er at skabe loyale, tilfredse brugere, som anbefaler tjenesten til venner og kolleger.

• Amazon

Ved at holde sig tæt på forbrugerne og ved at minde alle i organisationen om at gøre det samme har Amazon skabt et brand, der er til for at tjene kunderne. At vedtage en vision om at blive “verdens mest kundeorienterede virksomhed” var ikke den sædvanlige arrogante overdrivelse fra store virksomheder. Amazon sigtede virkelig så højt!

• Soho House

Soho House er et sted, hvor de mange forskellige medlemmer kan komme i kontakt med hinanden, udvikle sig, have det sjovt og få indflydelse. Fra begyndelsen og gennem hele virksomhedens 25-årige historie har kunderne altid været i centrum for alt, hvad de gør. Mange af Soho Houses udviklinger er takket være deres kunder. I et interview for nylig forklarede Soho House-stifter Nick Jones, hvordan de så et fald i antallet af medlemmer og besluttede sig for at finde ud af, hvor deres kunder var – og fulgte dem til Sydfrankrig. De lejede en yacht, så de “altid kunne være der, hvor kunderne ønskede, at de skulle være.”

Gode råd til at indføre en kundeorienteret kultur

I har et godt produkt, og I er klar til at skabe en kultur med kundeorientering. Hvor skal I starte? 

1Gå en tur i deres sko

I ved allerede, hvorfor I har udviklet jeres produkter eller tjenester. I ved, hvordan I har lavet dem, og hvordan de skal bruges. Nu skal I forstå, hvilken reel værdi jeres produkt eller tjenesteydelse har for kunden. Og kommunikere det!

2Stop ikke nu: gå dybere og gør det bedre

I skal ikke nøjes med at have og levere produkter og tjenester, der er gode lige nu. Invester i forskning og udvikling for at skabe endnu større kundetilfredshed.

3Hold jeres løfter

Dette må være en selvfølge for kundeorienterede organisationer. Hvis I siger, at I vil gøre noget, så gør det – på den måde og til den tid, I har sagt, at I vil gøre det. Hvis I hævder, at jeres produkt eller service vil give jeres kunder noget specifikt, skal I sørge for, at det gør det.

4Tilpas jer, og følg med tiden

Jeres kunders behov og forventninger ændrer sig hele tiden. Det bør jeres produkter, tjenester og løsninger også gøre.

5Gør det nemt, gør det klart

At sætte kunden i centrum betyder at skabe produkter eller tjenester, der er nemme at bruge for jeres kunder. Og derudover betyder det, at I skal kommunikere med jeres kunder på en klar og letforståelig måde  –  via de kanaler, de foretrækker.

6Det indvendige skal passe til det udvendige

En kundeorienteret organisation sætter ikke kun kunden i centrum udadtil. Internt skal jeres medarbejderkultur være bygget på et fundament af kundeorientering. Og husk, at glade medarbejdere er langt bedre rustet til at holde kunderne tilfredse. Det, I tænker, skal udmønte sig.

Start i dag

Puzzel tilbyder alle de værktøjer, I behøver for at levere enestående kundeoplevelser og udvikle en moderne virksomhed. Få kontakt med kunderne på deres foretrukne kanaler, giv avancerede selvbetjeningsoplevelser med AI, og optimér jeres teams præstationer for at øge effektiviteten og salget.  Alt sammen i vores brugervenlige, cloud-native platform.

Kontakt os i dag hvis I gerne vil vide mere om, hvordan Puzzel kan hjælpe jeres organisation med at implementere en kundeorienteret kultur. 

Måske du også kan lide…