1. Hjem
  2. Neighbourhood
  3. Aktuelt
  4. Blogg
  5. Hvordan sette kunden din først?

Fra bloggen

Hvordan sette kunden din først?

Å sette kunden først, betyr enkelt og greit å verdsette kundenes behov og forventninger foran alt annet. Organisasjoner som setter kunden først blir ofte referert til som kundesentriske. De er orientert mot å betjene kundenes behov og kundetilfredshet som et mål på deres suksess som bedrift.

Bedrifter som har en kundesentrert tilnærming

Mange bedrifter i dag tar i bruk en kunde-først-tilnærming og gjør en god jobb med å bygge lojale kundebaser som et resultat. Her er noen av våre favoritteksempler:

• Slack

Slack er en ny måte å kommunisere med arbeidsteamet ditt på. Det er raskere, bedre organisert og sikrere enn e-post. Slack har vært kundesentrert fra starten og ble født ut av å lytte til klager på e-post. Data og tilbakemeldinger er massive hos Slack. I stedet for å fokusere på økonomiske beregninger som potensielle kunder og pipelinemuligheter, ser de på kundevendte beregninger som NPS og daglige aktive brukere. Målet er å skape lojale, fornøyde brukere som anbefaler tjenesten til venner og kollegaer.

• Amazon

Ved å holde seg nær forbrukerne og minne alle i organisasjonen om å gjøre det samme, skapte Amazon en merkevare som eksisterer for å betjene kunder. Å ta i bruk en visjon om å bli “Jordens mest kundesentrerte selskap” var ikke den vanlige arrogante hyperbolen for storbedrifter. Amazon siktet virkelig så høyt!

• Soho House

Soho House er et sted for sitt mangfoldige medlemskap for å koble sammen, vokse, ha det gøy og påvirke. Fra begynnelsen og gjennom sin 25-årige historie har kundene alltid vært i hjertet av alt de gjør. Mange av Soho Houses utviklinger er takket være kundene deres. I et nylig intervju forklarte Soho House-grunnlegger, Nick Jones, hvordan de så et fall i medlemsbruken, så de bestemte seg for å finne ut hvor kundene deres var – og fulgte dem til Sør-Frankrike. De leide en yacht slik at de “alltid kunne være der kundene deres ville at de skulle være.”

• Monzo

Ikke bare har Monzo den nest høyeste kundescore blant britiske banker (sammen med Triodos), men de opprettet også Monzo Labs tidligere i år. Det er en måte for kundene deres å få tilgang til de nyeste funksjonene tidlig, samt dele tilbakemeldinger og ideer for å hjelpe Monzo med å forbedre produktet sitt. Monzo er elsket av millioner av lojale kunder fordi produktet ganske enkelt er bra. Den tilbød en løsning for bankvirksomhet som var mindre enn brukervennlig.

Topptips for å ta i bruk en kunde-først-kultur

Så du har et flott produkt, og du er klar til å drive mot en kultur med kundesentrisitet. Men hvor begynner du?

1. Ta en tur i skoene deres

1. Du vet allerede hvorfor du bygde produktene eller tjenestene dine. Du vet hvordan du bygde dem og hvordan du har tenkt at de skal brukes. Nå, forstå den faktiske verdien av produktet eller tjenesten for kunden. Og kommuniser det!

2. Ikke stopp nå: grav dypere og gjør det bedre

Ikke bare nøye deg med gode eller levere produkter og tjenester som er gode for akkurat nå. Invester i forskning og utvikling for å gi enda mer kundetilfredshet.

3. Hold dine løfter

Dette må være gitt for kundesentrerte organisasjoner. Hvis du sier at du skal gjøre noe, gjør det – på den måten og innen den tid du sa du ville. Hvis du hevder at produktet eller tjenesten din vil gi noe spesifikt for kundene dine, sørg for at det gjør det.

4. Tilpass og endre seg med tiden

Kundenes behov og forventninger endres hele tiden. Dine produkter, tjenester og løsninger bør også.

5. Gjør det enkelt, gjør det klart

Å sette kunden først betyr å lage produkter eller tjenester som er enkle å bruke for kunden. Og utover det betyr det å kommunisere med kundene dine på en måte som er tydelig og lett å forstå – gjennom kanalene de foretrekker.

6. Innsiden må matche utsiden

En kundesentrert organisasjon setter ikke bare kunden først eksternt. Internt må medarbeiderkulturen din bygges på et grunnlag av kundesentrert. Og husk, glade ansatte er langt bedre rustet til å holde kundene fornøyde. Det som går inn, må ut.

Start i dag

Puzzel gir deg alle verktøyene du trenger for å levere eksepsjonelle kundeopplevelser og utvide virksomheten din. Kom i kontakt med kunder på deres favorittkanaler, bygg avanserte selvbetjeningsopplevelser med AI og optimer teamets ytelse for å øke effektiviteten og salget. Alt i vår brukervennlige, skybaserte plattform.

Ta kontakt i dag hvis du vil vite mer om hvordan Puzzel kan hjelpe din bedrift med å implementere en kunde-først-kultur.

Du liker kanskje også…