1. Hjem
  2. Neighbourhood
  3. Aktuelt
  4. Blogg
  5. Slik øker du inntektene med Digital Engagement

Fra bloggen

Slik øker du inntektene med Digital Engagement

Visste du at du kan bruke vår Digital Engagement-løsning for å øke den gjennomsnittlige ordreverdien med 30% og konverteringsraten med 35%? Ved å øke fokuset på den digitale kundereisen kan nettbutikker med enkle grep øke inntektene.

Men først, hva er Digital Engagement?

Digital Engagement er en løsning for å overvåke kundene på nettstedet ditt og optimalisere den digitale kundereisen deres. Løsningen lar deg automatisere og engasjere kunder fra det øyeblikket de lander på nettsiden, og deretter følge dem opp med proaktiv, personlig kundesupport og salg, i sanntid. Dette er en stor fordel som gir deg mulighet til å automatisere og tilpasse hver enkelt kundereise for et mest mulig vellykket resultat.

Avhengig av hver kundes atferd og verdi, kan du angi spesifikke interaksjonsregler og på riktig tidspunkt, benytte den mest effektive løsningen som telefonsamtale, chatbot – eller ganske enkelt tilby rabatt. Resultatet er høyere konverteringsrate, lavere kostnader og en bedre kundeopplevelse.

En av de mange fordelene med å samhandle med nettkundene via Digital Engagement er å kunne skille besøkende fra kjøpere. På den måten kan besøkende som trenger kundestøtte henvises til kundemedarbeidere eller chatbots, mens besøkende på en kjøpsreise tildeles selgere.

Her er et eksempel:

Tenk deg at tre ulike kunder havner på nettstedet ditt samtidig. Hver av disse kundene kan få ulik type oppfølging avhengig av reglene og triggerne du setter opp i engasjementsplattformen.

  • Kunde 1: Denne kunden har varer til en verdi av 5000 kr i handlekurven, men får problemer eller blir i tvil i kassen, så de ledet videre til en chat med en kundemedarbeider.
  • Kunde 2: Denne kunden har en mindre handlekurv, og vil derfor bli tilbudt en automatisert chatbot eller en rabatt for å fullføre kjøpet.
  • Kunde 3: Den tredje kunden klarer seg helt fint på egen hånd, så vi lar vedkommende være uten å forstyrre denne kundereisen.

Som du kan se fra dette eksemplet, handler Digital Engagement om å finjustere den digitale kundereisen. Hvis du driver en nettbutikk med store volum, har du rett og slett ikke råd til å tilby alle kunder samme servicenivå. Digital Engagement gjør det mulig for selgerne dine å prioritere de mest verdifulle kundene samtidig som de tilbyr automatiserte løsninger for å ta vare på resten.

Hvordan øke konverteringsraten med 35 %?

Den enkleste måten å øke konverteringsraten på er å få kontroll over kanselleringsraten for handlekurver. Så mange som tre av fire handlekurver blir kansellert, men svært få nettbutikker treffer de nødvendige tiltakene for å gjøre noe med dette.

Mange av våre kunder har fem ganger færre kansellerte handlekurver og 35 % bedre konverteringsrate med disse to enkle triggerne:

  • Trigger 1: Hvis en kunde forlater betalingsprosessen eller er inaktiv i mer enn 30 sekunder, vil en chatbot starte samtalen, eller kunden vil tilbys rabatt.
  • Trigger 2: Hvis en kunde ser ut til å håndtere betalingsprosessen selv, så… Ikke forstyrr! Vi viser ingen distraherende meldinger og lar kunden fullføre kjøpet uten å forstyrre.

Det er det hele! To enkle triggere som vil øke konverteringsraten med 35 % og sikre fem ganger færre kansellerte handlekurver.

Hvordan øke gjennomsnittlige ordreverdien med 30 %?

Bare for å presisere… Kundene våre øker ikke ordreverdien ved å at vi engasjerer hver enkelt kunde med en kundeservicemedarbeider, en rabatt eller chatbot.

Selvfølgelig kan du gi personlige tilbud kunder gjennom Digital Engagement, men dette kan ofte medføre en større kontaktkostnad enn den faktiske inntjeningen. Med mindre du selger dyre produkter som hus eller lån, er det mye bedre å bruke salgspersonalets tid på å støtte kunder med høy verdi i kassen, og sørge for at de ikke faller ut av reisen.

Så hvordan øker du den gjennomsnittlige ordreverdien? Tilby ganske enkelt proaktiv hjelp til rett øyeblikk! Da holder du kundene lenger på nettstedet, og kundene kjøper flere av produktene dine.

A/B-testing av konverteringseffekt over en 6 måneders periode. Besøkende som fikk problemer eller kom i tvil i kassen, ble enten ignorert eller tilbudt proaktiv hjelp. Konverteringsratene økte med 21 % når besøkende fikk den hjelpen de trengte – til rett tid – gjennom avansert chat.

Når du overvåker hver besøkende på nettstedet ditt, kan du se i sanntid når problemer dukker opp og umiddelbart gripe inn med proaktiv assistanse eller rabatt.

Hvordan komme i gang?

Vi leverer en av markedets mest avanserte løsninger for nettforhandlere med høy ytelse. Ta kontakt i dag, så hjelper vi deg å øke inntektene dine med Digital Engagement.

Vil du vite mer? Kontakt oss for en gratis demo eller konsultasjon

Du liker kanskje også…