1. Hjem
 2. Neighbourhood
 3. Aktuelt
 4. Blogg
 5. Fem tips for å fange kundenes oppmerksomhet og øke konverteringer

Fra bloggen

Fem tips for å fange kundenes oppmerksomhet og øke konverteringer

Nettbutikker har kun 15 sekunder på seg på å fange oppmerksomheten til besøkende. I tillegg er det stor konkurranse, og stadig flere varemerker entrer den digitale arena for å betjene det økende antallet kunder som handler på nett. Hvordan skille seg ut for å fange kundenes oppmerksomhet og øke konverteringer?

I 2021 var det 900 millioner flere nettbutikker enn det var i 2020 – en økning på 4,4 % fra år til år [1]. Vi lever i en digital verden, og antall nettshoppere og globale onlinemerker øker hurtig. Når konkurransen er tøff og du opplever en økning i besøkende, er det vanskelig å vite hvor fokuset skal ligge.

Slik kan du fange kundenes oppmerksomhet

La oss først ta en titt på de viktigste årsakene til at besøkende forlater et nettsted:

 • De får ikke det de forventet
 • Nettstedet klarte ikke å imponere eller inspirere dem
 • Nettstedet er ikke brukervennlig eller vanskelig å navigere i
 • De har for mange alternativer og vet ikke hva de skal gjøre

Hva kan du gjøre for å fange besøkendes oppmerksomhet og holde dem på nettstedet? Ved å bruke Puzzel Digital Engagement kan du ta kontroll over kundereisen ved å engasjere deg med de besøkende, i riktig øyeblikk og på riktig måte.

Puzzel Digital Engagement lar deg automatisere og engasjere kunder fra det øyeblikket de lander på nettsiden, og deretter følge opp og «selge opp» med proaktiv, personlig kundesupport og salg, i sanntid og i stor skala.

Fem tips for å øke konverteringer gjennom proaktivt engasjement og support

 • Send skreddersydde meldinger

Bruk kundedata fra ditt CRM-system til å skreddersy tilbud og meldinger, for eksempel for å minne en kunde på å fornye abonnementet når det er i ferd med å utløpe.

 • Bruk informasjon som er relevant for den besøkende

Ved å analysere nettbesøkendes atferd i sanntid og identifisere intensjonene deres, kan du ta strategiske beslutninger, for eksempel om hvem som skal prioriteres og hvordan de best kan følges opp.

Du kan til og med tilpasse regler for forskjellige kundesegmenter, inkludert førstegangsbesøkende, lojale brukere, sårbare kunder og VIP-er.

 • Led de besøkende til riktig kanal og reduser driftskostnadene

Mange varemerker tilbyr samme nivå av hjelp til alle besøkende på nettstedet. Det krever svært mange agenter og ressurser. Ved å følge kundens kundereise og lede dem til riktig kanal sparer du tid ofr agentene.

Bonustips: Dersom kundene ledes til riktig kanal med det samme, vil det umiddelbart forbedre statistikken for rask kundebehandling og kutte servicekostnadene.

 • Automatiser når det er fornuftig, og aktiver dine ansatte der det er hensiktsmessig

Dagens kunder ønsker rask betjening og empati. De vil ikke vente i lange køer eller sitte på vent mens agenter leter etter svar på spørsmålene deres. Forrester [2] sier: «Forbrukerne trekkes mot merkene som prioriterer folk foran fortjeneste. Selv om nesten alle merker vet hvor viktig det er å vise empati overfor kundene, sliter de aller fleste med å levere på dette.»

Med Puzzel Digital Engagement kan agenter bytte sømløst til en direktesendt videosamtale for å vise frem produkter, levere personlige konsultasjoner eller løse sensitive kundeservicehenvendelser.

De kan til og med bruke avanserte interaksjoner, for eksempel skjermdeling til å hjelpe kunder med komplekse oppgaver, som for eksempel å fylle ut et skjema eller fullføre et kjøp. Det er viktig å fremheve at Digital Engagement holder alle sensitive detaljer som passord og betalingsdetaljer skjult for kundens sikkerhet.

 • Ta kontroll over kundereisen

Bruk 15-sekunders regelen til din fordel. Støtt kunder og besøkende automatisk og proaktivt, slik at de ikke drar uten å kjøpe noe eller løse et problem. Rekk ut en hjelpende hånd, eller et tilbud, i akkurat riktig øyeblikk, slik at kundene blir værende på nettstedet for å handle, eller registrere seg. Dette vil bidra til å øke konverteringer.

Og til slutt, lær av erfaring og bruk det du har lært! Bruk analysene til å forstå kundene bedre. Gjennomgå intensjonsdata for å evaluere generell kundeopplevelse og reiseeffektivitet. Skaff deg innsikten du trenger for å kontinuerlig forbedre og overgå kundenes forventninger.

Hva slags resultater kan du forvente med Puzzel Digital Engagement?

 • 50 % kostnadsreduksjon per serviceforespørsel
 • 90 % av sakene ble avsluttet ved første kontakt
 • 60 % færre innkommende e-poster
 • 35 % bedre konverteringer
 • 5x reduksjon i handlekurvkansellering
 • 30 % økning i ordreverdi

Vi tilbyr Puzzel Digital Engagement som en frittstående løsning eller som en del av vår kundeserviceplattform.

Vil du vite mer? Kontakt oss eller book en gratis demo i dag.

[1] https://thecircularboard.com/online-shopping-statistics/#:~:text=According%20to%20the%20online%20shopping,and%20the%20rise%20of%20connectivity.

[2] https://just.marketing/with-empathy-on-the-decline-ai-is-helping-brands-connect-with-customers-in-an-empathic-way

Du liker kanskje også…