1. Hjem
  2. Neighbourhood
  3. Aktuelt
  4. Blogg
  5. 8 tips for en vellykket løsning med hjemmekontor

Fra bloggen

8 tips for en vellykket løsning med hjemmekontor

puzzel-bolgg-8 tips for å gjøre hjemmekontor til en suksess

Det finnes gode argumenter for en fleksibel tilnærming til bruk av ressurser, og her deler Puzzel åtte nyttige tips til hvordan gjøre arbeid fra hjemmekontor til en realitet og en suksess for ditt kontaktsenter.

Hjemmekontor løsninger har hatt sine opp- og nedturer, men nå er det spesielt to hovedgrunner som igjen gjør fleksible arbeidsplasser svært aktuelt. For det første har kundens adferd endret seg. Dagens kunder forventer øyeblikkelig tilgang til organisasjonen, og ønsker svar på sine spørsmål når det passer dem.

For det andre har ikke dagens arbeidstakere forventninger om 5 dagers arbeidsuke eller arbeidstid fra klokken 0800-1600. De er åpne for å jobbe på kontrakter, jobbe som frilansere eller jobbe på prosjektbasis. Disse to faktorene gir en reell grunn for at kontaktsentre igjen kan vurdere fleksible hjemmekontor løsninger.

Den gode nyheten er at teknologiske fremskritt har økt potensiale for fleksible ordninger betydelig. Den store og voksende ”skyen” som samordner og skaper en virtuell verden gir uante muligheter. Men, hva har vi lært av tidligere erfaringer og hvor er det beste stedet å starte når det kommer til å tillate medarbeidere i kontaktsenteret å jobbe fra hjemmekontor?

8 smarte tips for å komme i gang

Å fjern-lede medarbeidere gir sine egne utfordringer. Det er viktig at førstelinje medarbeidere og hjemmearbeidende har samme informasjon og teknologi for å kunne levere eksepsjonelle kundeopplevelser. I tillegg må lederne ha de rette verktøyene for å kunne støtte sine medarbeidere og kontrollere miljøet og kulturen i kontaktsenteret på en optimal måte. Puzzel sin siste artikkel (white-paper) viser ved hjelp av 8 strategier hvordan man lykkes med å etablere gode hjemmekontor løsninger;

1. Ansett de riktige menneskene og gi dem grundig opplæring
2. Bruk teknologien på rett måte for å inkludere mobile medarbeidere
3. Lag en sosial arena som inkluderer alle, både de som jobber på kontoret og de som jobber hjemme
4. Legg til rette for lek og moro med spill
5. Vær åpen for fjern-ledelse; det er ikke bare kundemedarbeidere som kan jobbe fra hjemmekontor
6. Implementer sanntidsanalyser
7. Optimaliser arbeidsstyrken du har til rådighet
8. Utnytt kvalitetsmålinger og opptak av samtaler

Å tilby hjemmekontor løsninger for ansatte kan gi mange fordeler, for eksempel tilgang til flere grupper av kvalifiserte kandidater, gevinster i medarbeider effektivitet, høyere medarbeidertrivsel, redusert jobbslitasje hos medarbeiderne og mindre sykefravær. Den siste artikkelen om hjemmekontor fremhever fem grunner til å vurdere fleksible arbeidsplass løsninger sammen med strategiene som er nevnt over, og gir gode eksempler på hvordan det å jobbe fra hjemmekontor kan bli et viktig suksessfaktor i din kontaktsenter organisasjon.

Klikk her for å laste ned en kopi av den komplette artikkelen >

Du liker kanskje også…