1. Home
  2. Neighbourhood
  3. Kunskapscenter
  4. Blogg
  5. Hur du fortbildar agenter och höjer deras självförtroende med Puzzel Academy

From the blog

Hur du fortbildar agenter och höjer deras självförtroende med Puzzel Academy

Puzzel Academy

Nu när julen närmar sig är det hög tid att se till att dina agenter är tränade och redo för den jäkt som väntar.

Corona-restriktionerna begränsar fortfarande resor och folkmassor i hela Europa, vilket innebär att fler människor förväntas spendera vintern hemma och lägga sin tid i hemmet och på nätet [1, 2].

Försäljningsevenemang på nätet, såsom Black Friday förutspås bli större än någonsin och många kontaktcenter  – speciellt de i detaljhandeln  – gör sig redo för en högre efterfrågan.

För att garantera att dina agenter är förberedda på rusningen bör du ta en titt på deras fortbildning. Kan de använda kontaktcentrets mjukvara på ett självsäkert sätt? Behöver någon friska upp sina kunskaper? Finns det möjligheter att fortbilda vissa agenter? Har nyanställda inte fullgjort sin introduktionskurs? Om detta är fallet kan Puzzel Academy hjälpa.

Puzzel Academy är vår onlinebaserade lärportal där du kan hitta ett utbud av korta interaktiva kurser för Puzzels lösningar; Contact Centre, WFM och Ticketing, och även ytterligare digitala resurser som designats för att stödja din professionella utveckling. Aktiviteterna tar mellan 15 och 40 minuter att fullgöra och du kan få tillgång till dem var som helst, när som helst, och från vilken enhet som helst. Ledare kan också följa agenternas utveckling med information om vilka kurser de fullgjort och var kunskapsbrist kan finnas.

“Efter att ha jobbat som lärare och utbildare i 20 år vet jag att utbildningar måste vara roliga och flexibla för att vara effektiva. Alla lär sig i olika takt,” säger Scott Maryan, Learning & Development Manager på Puzzel.

“Fördelen med Puzzel Academy är att den alltid finns tillgänglig online för alla som behöver den. Vissa av våra kunder använder den som en fristående lärplattform och andra har ett mer blandat tillvägagångssätt och kombinerar den med personliga möten för att undervisa.”

“Hela portalen har utformats med eleverna i fokus, med små element av spelifiering, såsom emblem och förloppsindikatorer för att hjälpa dem hålla sig engagerade och på rätt spår.”

Fem snabba tips för att hjälpa dig komma igång

  1. Hur loggar jag in på Puzzel Academy?

För att logga in på Puzzel Academy, använd det användarnamn och lösenord du fått. När du loggat in för första gången kommer du omedelbart uppmanas att ändra ditt lösenord till något som är lättare att komma ihåg. Om du har problem med att komma åt Academy eller inte minns ditt användarnamn eller lösenord, kontakta oss på academy@puzzel.com.

  1. Var är kurserna?

Du hittar alla kurser som det bestämts att du ska fullgöra genom att klicka på My Learning Path. Dessa kurser har sannolikt tilldelats dig av din arbetsledare baserat på din roll i organisationen. Efter att du gått in på en kurs kommer du se ett antal moduler som kan fullgöras i din egen takt. Om du av någon anledning behöver avbryta en modul, kan du vid senare tillfälle göra klart den utan att du behöver göra om någonting. Du kan se hur långt du har kommit genom My Learning Path och du tilldelas en bricka för varje kurs du fullgör.

  1. Kan någon annan se hur långt jag kommit?

Nej. Om du måste klara ett prov eller en quiz kommer ingen annan kunna se dina resultat. Men en rapport till ledningen kan komma att skickas vid senare datum för att identifiera resultaten.

  1. Kan jag gå extra kurser?

Om du vill fullgöra extra kurser bör du diskutera detta med din arbetsledare. Informationen som tillhandahålls i kursernas sammanfattningar kommer hjälpa dig välja vilka kurser som är till störst nytta för din roll.

  1. Hur köper jag tillträde till Puzzel Academy?

Alla nya kunder hos Puzzel får för närvarande ett passerkort till Puzzel Academy, som är giltigt i 60 dagar. Existerande kunder kan köpa passerkort i antingen ett nybörjarpaket om 10 stycken, eller i bulk. För samtliga passerkort gäller antingen ett kontrakt på 12 månader eller ett liknande CCP-kontrakt.

Ansök om ditt passerkort här för att uppleva Puzzel Academy.

[1] How Christmas could be different this year https://www.bbc.co.uk/news/uk-54099810

[2] When non-essential stores reopen, will shoppers accept the friction https://www.forbes.com/sites/natalieberg/2020/05/20/when-non-essential-stores-reopen-will-shoppers-accept-the-friction/#204ee05b2c3a

You might also like…