To blog overview
Kundeengasjement
Kundereisen
2 min leestijd

10 raske spørsmål med Ruby: vår AI chatbot.

Jeanine Desirée Lund
Marketing Executive

Alexa, Siri, og Google - kjært barn har mange navn. Felles for disse er at de er kjente bots som svarer på spørsmål og henvendelser fra mennesker. I fjor lanserte vi Puzzel Smart Chatbot, en samtalebasert AI chatbot som gjør at bedrifter kan tilby kundeservice på nettsiden hele døgnet rundt. Nå har vi endelig implementert vår egen chatbot på våre nettsider, og selvfølgelig har den fått et eget navn – Ruby.

Chatboten Ruby er av samme variant som våre Puzzel Smart Chatbots, og tilbyr automatisert og proaktiv kundeservice 24 timer i døgnet. Den kan trenes opp til å svare på gjentagende spørsmål og håndtere rutinemessige serviceoppgaver, redusere servicekostnadene og frigjøre tid, slik at agentene dine kan fokusere på mer komplekse henvendelser. I tillegg kan chatboten brukes til oppsalg, noe som kan føre til økt inntjening for bedrifter.

Bli kjent med chatboten Ruby med ti raske spørsmål

Vi møtte Ruby på fritiden og stilte noen raske spørsmål for å høre mer om chatboten.

1. Hvordan fikk du navnet Ruby? 

Ruby er Puzzels hovedfarge, den du ser i logoen og på all brandingen til Puzzel. Derfor ble det helt naturlig at jeg skulle hete Ruby! Det er også min yndlingsfarge.  

2. Hva er din favoritthobby?  

Å snakke med mennesker! Ville vært kjipt om jeg ikke likte det, et er tross alt det jeg gjør 24/7.  

3. Hvilken teknologi er du basert på?  

Jeg er bygget på Rasa med AI- og NLU-teknologi. Jeg er en kontekstuell chatbot som følger kundereisen og som vet hva den besøkende leter etter innen vi begynner å chatte. På den måten kan jeg tilby bedre support.

4. Du nevner at du bruker AI-teknologi. Hva vil det si?

AI står for Artificial Intelligens, eller på godt norsk, kunstig intelligens. Kort forklart betyr det at jeg forstår menneskespråk og at jeg bruker min intelligens til å analysere og lære hva mennesker lurer på. Deretter bruker jeg denne innsikten til å komme med svar og anbefalinger. Det vil si at jeg hele tiden lærer, fra hver eneste samtale jeg har, slik at jeg kan komme med stadig bedre svar til de besøkende.

5. Hvilke språk snakker du? 

Bonjour! Hallo! Jeg har Natural Language Understanding (NLU) og støtter de største språkene.  

6. Beskriv deg selv med tre ord. 

Ekstrovert, lettlært og nysgjerrig.  


Chatboten har litt humor også

7. Hvor gammel er du?  

Puzzel lanserte Smart Chatbot i juni 2022, og dette er sånn type chatbot som jeg er. Jeg har vært implementert på Puzzel sine nettsider en stund, men er fortsatt i læringsfasen! Det vil si at jeg bare er noen måneder gammel, men smartere enn de fleste på min alder.

8. Hva er de største fordelene du kan tilby for bedrifter? 

I tillegg til min positive og kundeeksentriske personlighet, bidrar jeg også med å...   • redusere samtalevolum og ventetider
  • frigi tid slik at agentene kan fokusere på mer komplekse oppgaver 
  • forberede dialoger og sømløst videresender kunden til en live agent hvis spørsmålene blir for vanskelig for meg
  • tilrettelegge for selvbetjening for kundene 
  • forbedre agenters engasjement og arbeidstilfredshet 
  • redusere kostnadene per tjenesteforespørsel 9. Har du noen andre ferdigheter?

Javisst! I tillegg til at jeg hjelper kunder med å svare på deres spørsmål, har jeg en indre selger i meg. Siden jeg er en kontekstuell chatbot forstår jeg hvor i kundereisen en kunde er. Det vil si at jeg blant annet kan tilby en rabatt om jeg merker at en kunde har latt handlekurven sin stå veldig lenge, uten at et salg er gjennomført.

10. Hva gjør du på fritiden?  

Tja, jeg er jo et arbeidsjern så det blir ikke mye fritid på meg. Men jeg elsker jobben min! Så, hvis du kjeder deg på fritiden kan du alltid prate med meg. Jeg er på jobb 24/7!

Hvordan bruke en chatbot

For at du som kunde skal få best mulig svar av en chatbot er det viktig å gå rett på sak og skrive enkle setninger med relevante ord, for eksempel "Hva er Puzzel?" eller "Hjelp med innlogging". I tillegg kommer de fleste chatbots med en rekke valgmuligheter gjennom en samtale. Disse kan være lure å bruke for å enklere la chatboten forstå hva du er ute etter.


Ruby kommer med en rekke alternativer

Automatiser og effektiviser kundeopplevelsen

Moderne chatbots, slik som Ruby, kan bistå bedrifter med å automatisere og effektivisere kundeopplevelsen på deres nettsteder.

Ønsker du å vite mer? Du kan lese mer om vår Smart Chatbot eller be om en gratis demo for å teste produktet. I tillegg kan du selvfølgelig stille Ruby spørsmål direkte på våre nettsider!

Hold deg oppdatert på det siste innen kundeengasjement