1. Home
  2. Neighbourhood
  3. Kunskapscenter
  4. Blogg
  5. Så ökar du intäkterna och får snabb avkastning på investeringen med Digital Engagement

From the blog

Så ökar du intäkterna och får snabb avkastning på investeringen med Digital Engagement

Du kan använda Puzzel Digital Engagement på din webbplats för att öka det genomsnittliga ordervärdet med 30 % och få 35 % bättre konvertering – det är obestridlig fakta. Men hur ska du göra för att faktiskt nå dit? I den här artikeln förklarar vi hur onlineåterförsäljare på snabbaste och enklaste sätt ökar sina intäkter och får avkastning på sina investeringar i digitalt engagemang. 

En av många fördelar med att interagera med dina onlinekunder genom Digital Engagement är att du kan skilja ut besökare från köpare. På så sätt kan besökare som behöver kundsupport hänvisas till serviceagenter eller smarta chattrobotar, medan besökare som är ute på en köpresa skickas till säljpersonal. Vi skulle kunna prata i en evighet om de enorma besparingar ni som kontaktcenter kan göra med Digital Engagement, men just nu ska vi fokusera på hur ni kan öka intäkterna genom att finjustera kundresan. 

Kort sammanfattning av artikeln 
Vi lyfter några saker du kan börja med för att få snabb avkastning och ökade intäkter från din investering i digitalt engagemang innan du ställer in mer avancerade triggers för vilka av dina onlinekunder du ska engagera, och när. 

Hur fungerar Digital Engagement? 

Vi vill börja med att förklara att Digital Engagement varken är en kanal, chatt eller chattrobot. Digital Engagement är en lösning för kartläggning av kunderna på din webbplats och hantering av deras resor på nätet. 

Beroende på varje kunds beteende och värde kan du ta till den mest effektiva lösningen, så som chatt, telefonsamtal, Smart Chatbot, eller helt enkelt ett rabatterbjudande. Resultatet blir högre konvertering, lägre kostnader och en bättre kundupplevelse. 

Ett exempel: 

Föreställ dig att tre olika kunder landar på din webbplats samtidigt. Var och en av dessa kunder kan få olika typer av hjälp beroende på regler och triggers som du ställer in i vår engagemangsplattform. 

  • Kund 1: Denna kund med högt värde har varor för 500 pund i sin varukorg, men får problem eller tvekar i kassan. Kunden erbjuds då att chatta med en mänsklig agent. 
  • Kund 2: Här är varukorgen mindre, och kunden erbjuds därför en automatiserad Smart Chatbot eller en rabatt för att slutföra sitt köp. 
  • Kund 3: Den tredje kunden klarar sig bra på egen hand, så vi behöver inte ingripa och störa kundresans flöde. 

Som du kan se i det här exemplet handlar Digital Engagement om att finjustera kundresan. Om du driver ett stort e-handelsföretag har du helt enkelt inte råd att erbjuda alla kunder samma servicenivå. Digital Engagement gör det möjligt för din säljpersonal att prioritera de mest värdefulla kunderna och erbjuder automatiserade lösningar för att ta hand om resten. 

Hur ökar jag min konverteringsgrad med 35 %? 

Det enklaste sättet att öka din konverteringsgrad är att få kontroll över antalet avbrutna köp. Så många som tre av fyra varukorgar överges, men väldigt få återförsäljare på nätet gör tillräckligt för att vända trenden. Du kan läsa mer om hur varumärken missar viktiga försäljningar genom att ignorera sina onlinekunder här

Många av våra kunder har fått fem gånger färre avbrutna köp och 35 % högre konverteringsgrad med dessa två enkla triggers: 

  • Trigger 1: Om en kund avbryter kassaprocessen eller är inaktiv i mer än 30 sekunder… Ett popupfönster dyker upp och erbjuder en livechatt till kunder med ett högt värde i varukorgen, medan kunder med ett lägre värde erbjuds en rabatt eller Smart Chatbot. 
  • Trigger 2: Om en kund verkar klara av kassaprocessen själv… Stör inte! Vi visar inga störande meddelanden och låter kunden slutföra sitt köp utan att lägga oss i. 

Det är inte svårare än så! Två enkla triggers som ökar din konverteringsfrekvens med 35 % och ger dig fem gånger färre avbrutna köp. 

Hur ökar jag mitt genomsnittliga ordervärde med 30 %?

 Här vill vi vara tydliga. Våra kunder ökar inte ordervärdet genom att kontakta varje enskild kund eller hela tiden försöka sälja mer och dela ut rabatter. 

Du kan såklart erbjuda personal shoppers genom Digital Engagement, men det kan ofta leda till större kontaktkostnader än faktiska intäkter. Om du inte säljer dyra produkter som hus eller lån får ni ut mycket mer av att lägga tiden på att hjälpa kunder med högt värde i kassan och se till att de inte avbryter resan. 

Så hur ökar du ditt genomsnittliga ordervärde? Du behöver bara erbjuda proaktivt stöd i rätt ögonblick! Då stannar kunderna längre på din webbplats, och köper fler produkter. 

A/B-testning av konverteringseffekt under ett halvår. Besökare som fick problem eller tvekade i kassan erbjöds antingen proaktivt stöd, eller ignorerades. Konverteringsgraden ökade med 21 % när besökarna fick den hjälp de behövde – vid rätt tillfälle – genom avancerad chatt. 

När du kartlägger varje besökare på din webbplats kan du se i realtid när problem uppstår och omedelbart erbjuda proaktivt stöd eller rabatter. 

Var ska jag börja?

 Puzzel levererar en av marknadens mest avancerade lösningar för högpresterande e-handelsföretag. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att öka dina intäkter med hjälp av Digital Engagement

Boka en demo här för att se Puzzel Digital Engagement i praktiken.

You might also like…