1. Home
 2. Neighbourhood
 3. Kunskapscenter
 4. Blogg
 5. Who’s Who: Emma Skygebjerg, Director of WFM

From the blog

Who’s Who: Emma Skygebjerg, Director of WFM

Våra Puzzelers är ett mångsidigt och engagerat gäng som brinner för att leverera de bästa produkterna, tjänsterna och upplevelserna för våra kunder. 

Här presenterar vi Emma Skygebjerg som jobbar som Director of WFM på Puzzel. Emma började sin resa med Puzzel 2021 och ansvarar för Puzzels bemanningsplaneringslösning, Workforce Management.

 1. Vad innebär din roll på Puzzel? Skapa tillväxt på global basis för vårt affärsområde WFM, och där också säkerställa att vi erbjuder en konkurrenskraftig lösning för våra kunder i våra nyckelmarknader. 
 1. Hur länge har du arbetat inom teknikindustrin? Jag har arbetat med IT- och Telekom-lösningar sedan -98. Jag började med autentiseringslösningar för internetbank och har sedan 2009 arbetat fokuserat med just kontaktcenterteknologi och WFM.
 1. Vad är de största utmaningarna som kontaktcenter ställs inför när det kommer till workforce management? Den största utmaningen är helt klart personalomsättning. Personalomsättning inom kontaktcenter är ofta så hög som 20-30% och är en enormt stor kostnad och mycket tid och energi och tid i form av rekrytering och utbildning av nya anställda. Den påverkar i allra högsta grad kvaliteten i leveransen och är också en av de svåraste parametrarna att förbättra.  Det är svårt I dessa konkurrensutsatta tider att hitta rätt balans som innebär bra scheman och villkor för de anställda och samtidigt hålla en kostnadseffektiv verksamhet över tid. I tillägg så jobbar fortfarande manga med schemaläggning och prognostisering i Excel. Det finns många sätt ett WFM-lösning som Puzzel kan hjälpa till i dessa utmaningar. Det finns till exempel inställningar som gör det möjligt att förbättra personalens engagemang och samtidigt hålla scheman optimerade och kostnadseffektiva.     
 1. Vad gillar du mest med WFM? Det jag gillar mest är enkelheten i systemet och möjligheten att anpassa vyer. Många system på marknaden är allför komplexa, och på grund av dess flexibilitet som erbjuder de aldrig de fördelar och den tids- och kostnadsbesparing som var tänkt. Jag gillar verkligen hur intuitivt systemet är, steg-för-steg guiderna för att skapa prognoser, scheman och rapporter, samt hjälpguiderna som finns tillgängliga under processens gång. Jag gillar också att det är en helt molnbaserad lösning som fungerar oberoende av storlek på kontaktcentret, bransch och marknad. Det finns med andra ord enormt stora möjligheter! Det är också väldigt motiverande att se den feedback vi får från nuvarande kunder och potentiella kunder när vi visar produkten och alla funktioner och möjligheter. 
 1. Hur skulle du beskriva företagskulturen på Puzzel? Företagskulturen på Puzzel är helt klart den bästa jag någonsin upplevt. Den är varm och välkomnande, och vi litar på och supporterar varandra. Det är en positiv miljö och en stark vilja att lyckas med det vi gör. Det är en kombination av att vi anställda gör allt vi kan och mer därtill, i kombination med att vi har något riktigt bra att erbjuda, och att vi också har kunder som litar på och uppskattar det vi har att leverera. Allt detta gör i sin tur gör att vi själva litar ännu mer på vad vi gör. Jag känner som att jag är på det vinnande teamet, och jag har verkligen trivts varenda minut ända sen jag började på Puzzel. 
 1. Håller du en god work-life balance? Work-life balance är väldigt viktigt. När du kommer från en WFM-bakgrund så är detta en av grundpelarna. Jag försöker säkerställa att jag verkligen tar ledigt tid tillsammans med min familj och även egen tid.  Genom att hålla en bra balans mellan arbete och privatliv, så levererar du bättre när du arbetar. Jag har lyxen att ha en flexibel arbetsmiljö där jag kan ta ledigt när jag behöver. Det gör också att jag alltid ställer upp och gör allt jag bara kan när det behövs.    
 1. Vad har du för hobbies utanför arbetet? Jag är en maratonlöpare, så jag gillar att ge mig ut på en löptur tidigt på morgonen för att lyssna på en bra ljudbok och njuta av stillheten. Jag gillar att resa, vilket jag gjorde en hel del innan pandemin. En löptur i en ny stad är ett bra sätt att se sig omkring och lära känna omgivningen. Jag försöker genomföra alla sex Abbot World Major Marathons, och mina två återstående är Boston, vilket jag hoppas göra i höst, och Tokyo.
 1. Vilken är din favoritplats att semestra på i Sverige? Det finns så manga fina platser i Sverige. Under vintern så rekommenderar jag norra Sverige – Ishotellet I Jukkasjärvi är helt klart värt ett besök, liksom skridskoåkning, längdskidor eller slalom i Riksgränsen eller i Åre. I Göteborg, där jag bor, är det väldigt fint från slutet av april till början av september. Goa gubbar, fint väder, och en massa historik. Skärgården på västkusten är också helt fantastisk. Stockholm är en otroligt fin stad det med. Massor att se, inklusive Abba-museet som inte bör missas!
 1. Vilken är din favoritplats att semestra på utomlands? New York är min favoritstad att besöka. Jag bodde på Upper East Side under 2016, och jag har många fina minnen sedan dess. Jag tycker Florida Keys är helt klart värda ett besök, och Turcs & Caicos i norra Västindien är min absoluta favoritdestination, med kristallblått vatten och vita sandstränder.  
 1. Vad inspirerar dig? Människor som arbetar med välgörenhet och gör saker av godhet för att hjälpa andra. Jag inspireras också av riktigt målinriktade människor, som ser möjligheter bortom alla utmaningar och hinder som kommer i deras väg. Jag inspireras av de som gör allt och lite därtill, som aldrig er upp, och som aldrig klagar över hinder och utmaningar. Det gör att jag känner att vi alla kan klara av det vi bestämmer oss för att klara av. Jag inspireras också av de som tar sig tiden att lyssna på andras behov, och att anpassa sina behov och sin kommunikation och sätt att vara baserad på andras behov.  

You might also like…