1. Home
  2. Neighbourhood
  3. Kunskapscenter
  4. Blogg
  5. Så kan du minska kostnader i kontaktcentret

From the blog

Så kan du minska kostnader i kontaktcentret

Vem vill inte ha nöjda kunder och ett sunt överskott, som ökar organisationens konkurrensförmåga och säkerställer framtida affärsutveckling? För att komma dit är dagens affärsmantra ”gör mer med färre resurser”. Det är inte lätt att få den ekvationen att hänga ihop, men det går. Vi menar även i verksamhetens kontaktcenter, där kundtjänstcheferna ständigt strävar efter att uppnå åtskilligt mer; bättre kundservice i fler kanaler och med hjälp av samma antal medarbetare. Idag är detta fullt möjligt.

Tricket är att kasta en eftertänksam blick på varenda process och varenda typ av kundkontakt man har, i syfte att se vart man kan göra omedelbara kostnadsbesparingar. Nästa steg är att titta närmare på den underliggande teknologin som stödjer kommunikationen i kundcentret. Med molnbaserade lösningar går det att reducera kostnader i varje steg. 

En vanlig missuppfattning vi ofta får höra är att man tappar kontrollen över kostnaderna i ett molnbaserat kontaktcenter. Det är precis tvärtom! Skönheten i att ha kontaktcentret i molnet är att du bara betalar för de tjänster du nyttjar och det antal agenter som använder tjänsten vid ett givet tillfälle. Därför behövs inget låst kapital och inga fasta kostnader som tickar på, oavsett om du har en säsongsberoende verksamhet med toppar och dalar.

Molnbaserade tjänster möjliggör också en flexibel arbetsmodell. Man kan jobba hemifrån och verksamheter som anställer agenter på andra orter berättar ofta att de har minskade kostnader i form av lägre lokalhyra med platsoberoende teknologi.

Molnteknologi är vidare lätt att skräddarsy. Användare kan beställa applikationer utan att behöva involvera externa konsulter. Integration i molnet gör det även enklare att integrera med andra molnbaserade kontaktcenter, oberoende av plats, hårdvara, mjukvara eller vart agenten rent fysiskt är. Traditionella on-premis-baserade system är begränsade av antalet linjer in i företaget och antalet agenter lediga att svara på en förfrågan. Med ett molnbaserat system händer inte detta och den som kontaktar verksamheten möts aldrig av en upptaget-ton eftersom molnets kapacitet är så stor. Så visst går det att göra mer med färre resurser!

You might also like…