1. Kotisivu
  2. Neighbourhood
  3. Tietoa ja inspiraatiota
  4. Blogi
  5. Puzzel – digamen luotettu yhteistyökumppani Euroviisuäänestyksessä

Postaukset

Puzzel – digamen luotettu yhteistyökumppani Euroviisuäänestyksessä

Viiden vuoden ajan Puzzel on järjestänyt Euroviisujen äänestyksen yhteistyössä digame GmbH:n kanssa.


Joka kevät miljoonat ihmiset ympäri Euroopan ja Australian kerääntyvät tv-ruutujen ääreen katsomaan Euroviisuja. Äänestyksen avautuessa he ottavat esille puhelimensa ja äänestävät lempikappaleensa voittoon. Mutta mitä tapahtuukaan kulissien takana maailman suurimmassa musiikkikilpailussa? Mihin äänet päätyvät ja miten ne lasketaan?
Kurkista kanssamme esiripun taakse!

Puzzelin alustan johtava suorituskyky


digame on ollut Euroopan yleisradiounionin (EBU) virallinen Euroviisuäänestyksen yhteistyökumppani vuodesta 2004 lähtien. Joka vuosi tämä puhelinäänestyksiin erikoistunut yritys työskentelee yhdessä valittujen teleoperaattoreiden kanssa kerätäkseen ja laskeakseen semi-finaalien ja finaalin livelähetysten äänet.
Puzzel on järjestänyt Norjan tekstiviestiäänestyksen viimeisen viiden vuoden ajan. “On erittäin tärkeää, että partnerimme ylläpitävät platformeja, joilla on korkea suorituskyky, koska Euroviisuäänestysten äänimäärät ovat valtaisat,” digamen projektipäällikkö Josie Türk selittää. “Puzzel on telekom-kumppanimme, johon voimme luottaa täysin ja joka pystyy hallitsemaan suuren äänimäärän erittäin lyhyessä ajassa.”
Vaikka vuosittain käsiteltyjen äänien kokonaismäärä on salassa pidettävää tietoa, voimme paljastaa, että norjalaiset ovat erittäin aktiivisia äänestäjiä moniin muihin maihin verrattuna. Hämmästyisit kuullessasi, kuinka monta ääntä lähetetäänkään vain 30 minuutissa!

Lights, camera, action!


Puzzelin puhelinäänestysratkaisua on käytetty monissa Norjan katsotuimmissa ohjelmissa viimeisen kymmenen vuoden ajan. Näihin kuuluvat muun muassa Idols, Big Brother, X Factor ja Tanssii tähtien kanssa.
Jokainen esitys vaatii räätälöidyn järjestelmän, jonka Puzzelin joustava pilvipohjainen asiakaspalveluratkaisu pystyy tarjoamaan. Euroviisuissa Puzzel hallinnoi kaiken suoran tekstiviestiäänestyksen ja lähettää lopullisen tuloksen digamen pää-äänestysalustalle, joka on nimeltään Pan European Response Platform (PERP).
Euroviisuyleisö voi äänestää lempiartistejaan vain 20 kertaa eivätkä he voi äänestää omaa maataan. Vastaanotettuaan äänet Puzzel lähettää automaattisen tekstiviestin vahvistaakseen, että ääni on tullut perille ja hyväksytty sääntöjen mukaisesti. ”Tekstiviestit ovat yhä yksinkertaisin äänestystapa ja tietenkin yhteys muihin tekstiviestialustoihin on hyvin standardoitu ja turvallinen, mikä tekee siitä erittäin ihanteellisen toimintaamme”, Türk kuvailee. Puzzelin tuotepäällikkö Harald Bakken lisää: ”Internetäänestyksissä on suurempi riski hakkereille. Lisäksi yleisö on jo kovin tottunut äänestämään tekstiviestitse.”

Puzzelin Harald Bakken kulissien takana.

Testi, testi… yksi, kaksi, kolme!


Euroviisuihin valmistautuminen alkaa jo kuusi kuukautta ennen kilpailua. Koko äänestysprosessi testataan lukuisia kertoja varmistaaksemme, että kaikki toimii h-hetkenä ongelmitta. “Lähetämme yksittäisiä tekstiviestejä jokaiseen äänestysnumeroon viikkoja ennen show’ta ja viimeisin testaus tapahtuu vain tunteja ennen livelähetyksen alkua”, Bakken kertoo.
Tämän suuren TV-ohjelman tärkein prioriteetti on taata äänestyksen turvallisuus. “Pelkästään laitteiston turvaaminen ei riitä vaan myös äänien laskentaprosessi tulee varmistaa”, Türk sanoo. “digame varmistaa, että operaattorit valvovat jokaista telekommunikaatiopartneria ja televisiotoimittajaa.”
digame ja Puzzel ovat yhteydessä koko ohjelman läpi valmiina ratkaisemaan mitä tahansa teknisiä ongelmia. Yksi suurimmista haasteista on äänien välittäminen digamelle äänestyksen sulkeutuessa. ”Minulla on vain kolme minuuttia aikaa lähettää äänestysraportti digamen järjestelmään”, Bakken paljastaa. “Saan ensimmäisenä tietää Norjan tulokset”, hän naurahtaa.
“On tärkeää, että saamme tulokset mahdollisimman nopeasti jokaiselta yhteistyökumppaniltamme, jotta voimme lähettää ne Euroviisu-areenalle. Siten digamen tapahtuma-areenalla työskentelevät toimijat voivat valmistella tulokset ajallaan”, Türk kertoo. Tämän jälkeen äänet muunnetaan pisteiksi ja luovutetaan juontajille, jotka julistavat vuoden Euroviisuvoittajan.

Puzzelin tiimin puolesta haluamme onnitella digamea taas kerran upeasta työstä sekä lähettää onnittelut Euroviisujen vuoden 2021 voittajalle Italialle!

Nämä saattavat myös kiinnostaa sinua…