1. Home
  2. Neighbourhood
  3. Kunskapscenter
  4. Blogg
  5. Grattis till Loopia som blivit ”Årets Servicedesk” med Puzzels lösning

From the blog

Grattis till Loopia som blivit ”Årets Servicedesk” med Puzzels lösning

Webbhotellet Loopia har för andra gången utsetts till Årets Servicedesk av Support Services Institute. Loopia, som är kund till Puzzel sedan sju år tillbaka, knep förstaplatsen i konkurrens med bland andra Telia Company och Försäkringskassan.

Daniel Överfjord är Customer Support Manager och ansvarig för Loopias vinnande kundservicekoncept. Grattis Daniel! Hur kommer det sig att just ni vann?

 Juryns motivering var att vi med små resurser och stor innovationsförmåga ligger i teknisk framkant på kundsupport. Vi har en stark supporttjänst som vi tagit fram tillsammans med Puzzel. Puzzel erbjuder färdiga kundlösningar men utan att vi måste anpassa oss till dem. Tvärtom kan vi också anpassa Puzzel efter våra behov. Det är grundläggande för utvecklingen av vår kundtjänst”.

Loopias 20-tal agenter hanterar cirka 350 000 förfrågningar varje år. De erbjuder sina kunder att ha kontakt via chatt, telefoni, epost och sociala medier (Facebook och Twitter), där agenterna svarar direkt. Något som är mycket uppskattat av kunderna, enligt Daniel Överfjord.

Det är kostnadseffektivt att jobba med API:er som vi bygger tjänsterna runt. De är i ständig utveckling och möjliggör sömlös integration med alla typer av program och i alla miljöer. Puzzel har också så bra dokumentation i sin kunskapsdatabas. Därför har vi mycket enkelt och snabbare kunnat bygga tjänsterna kring systemet, t ex genom att ta reda på hur lång en kötid är i genomsnitt och därmed kunna ge kunderna information om väntetider. Kunderna kan också lägga in sitt telefonnummer direkt på vår hemsida och välja att bli uppringda eller få svar i sociala medier. Vi har inte själva behövt använda så många utvecklartimmar på det.”

Redan för fyra år sedan vann Loopia pris som Årets Servicedesk – även då med en lösning från Puzzel, dåvarande Intelecom.

Det var lite extra kul att få priset i år eftersom vi själva inte sökte det. Support Service Institute kontaktade oss och sade att de hade hållit ögonen på oss och tyckte det var dags att vi nominerades. Med Puzzel som är vår leverantör har vi i nära och bra samarbete byggt vår kontaktcenter-lösning som vi vill ha det och integrerat Puzzels produkter med våra egna utan att det går att märke att det är en tredjepartslösning. Puzzels flexibilitet och lyhördhet frigör kreativitet i Loopias egen supportgrupp där grunden till många av lösningarna har tagits fram. Vi kan göra som vi vill och är inte låsta vid färdiga lösningar. Det föder idérikedom internt och ur det har många nya lösningar vuxit fram”, avslutar Daniel Överfjord.

Läs Loopias pressmeddelande med motivering här: 

https://www.mynewsdesk.com/se/loopia/pressreleases/loopia-vinner-prestigefyllt-pris-foer-it-support-2330871