1. Kotisivu
  2. Neighbourhood
  3. Tietoa ja inspiraatiota
  4. Blogi
  5. 5 tapaa, joilla pidät huolta mielenterveydestäsi kotoa käsin

Postaukset

5 tapaa, joilla pidät huolta mielenterveydestäsi kotoa käsin

Etätyöskentely voi koitua todelliseksi haasteeksi, erityisesti jos se jatkuu pidemmän aikaa. Miten pitää huolta mielenterveydestäsi samalla kun teet töitä kotoa?


Lockdownien jatkuessa monet asiakaspalvelukeskuksien agentit tuntevat pandemian aiheuttamat haasteet. Vaikka rokotuksia jatketaan kovaa vauhtia, näyttää yhä siltä, että kotoa työskentelyä jatketaan tulevaisuudessakin. Pysyäksemme terveinä ja hyvällä tuulella meidän täytyy pitää huolta itsestämme.


Etätyöt ja mielenterveys – tutkimustuloksia

Etätyöskentelyssä on monia ainutlaatuisia etuja, mutta kotoa työskennellessä voi olla erittäin vaikeaa löytää tasapaino vapaa-ajan ja työajan välillä. Ison-Britannian lockdowneista 2020 ja niiden mielenterveysvaikutuksista tehdyn tutkimuksen mukaan 57 % työntekijöistä tunsivat olonsa ahdistuneiksi tai 64 %:lla näkyi merkkejä masennuksesta [1]. LinkedInin ja The Mental Health Foundationin yhteinen tutkimus tuli samaan tulokseen. Tämän tutkimuksen mukaan 56 % työntekijöistä koki mielenterveytensä huononevan [2]. Tällä hetkellä kotoa töitä tekevät ihmiset elävät ympäristössä, joka on täynnä korkeita odotuksia sekä suuressa että pienemmässä mittakaavassa. Ajan riittäminen sekä töihin, virtuaalisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin, lasten kotiopetukseen ja muuhun voi saada sinut tuntemaan olosi tyhjäksi ja kasvattaa stressin ja loppuun palamisen riskiä.

Mitä sinä voitkaan tehdä pitääksesi huolta henkisestä hyvinvoinnistasi, kun työskentelet asiakaspalvelun parissa kotoa käsin? Ja miten säilyttää korkea palvelunlaatu samanaikaisesti?

Painota kaikkea positiivista

Vaikeina aikoina on tärkeää löytää positiivisia asioita arjessa. Ajattele sitä, mikä tekee sinut iloiseksi ja ympäröi itsesi ja työhuoneesi asioilla, jotka muistuttavat siitä.

Korista työpöytäsi:

• Kuvilla perheestä, ystävistä ja muista läheisistä

• Inspiroivilla sitaateilla ja kuvilla

• Pienillä kasveilla, koristeilla tai taideteoksilla

• Näteillä toimistotarvikkeilla

• Muistutuksilla onnistumisistasi

Nopea katsahdus lempikuvaasi perheestäsi, palaan puutarhastasi tai piristävään kommenttiin asiakkaalta voi tehdä vaikeastakin päivästä valoisamman.

Anna itsellesi mahdollisuus menestykseen

Kotoa työskentely on tarpeeksi haastavaa ilman huolia internetyhteysongelmista tai huonosta äänenlaadusta puhelun aikana. Varmistathan, että sinulla on tai investoit kunnon varusteisiin.

Täältä pesee muutamia vinkkejä:

• Hanki luotettava WiFi-yhteys ja aseta routerisi työpaikan läheisyyteen tai investoi WiFi-boosteriin

• Käytä vastamelukuulokkeita hyvän äänenlaadun takaamiseksi puheluiden aikana. Täten ulkopuoliset äänet eivät häiritse sinua

• Käytä ammattimaista virtuaalista taustakuvaa videopuheluiden aikana, jotta perheenjäsenet ja kämppikset pysyvät kokouksen ulkopuolella

Pidä yhteyttä muihin

Työkavereiden kanssa sosialisointi on hyväksi mielenterveydelle. Antoiko asiakas vaikean pähkinän purtavakasi? Muistathan pyytää apua siihen. Saitko ilkeän valituksen? Juttele ystävän kanssa, joka kuuntelee. Hoiditko chattikyselyn täysin pistein? Juhlista sitä!

Etätyöskentely voi tehdä olosi eristyneeksi, joten pilvipohjaisten asiakaspalvelukeskusten tulee ottaa kaikki irti monista viestintäapplikaatioista ja yhteityövälineistä, joita on saatavilla. Puzzelin Microsoft Teams -integraatiolla agentit voivat esimerkiksi ottaa salamannopeasti yhteyttä työkavereihinsa pyytääkseen apua tai neuvoa samalla kun he keskittyvät täysillä asiakkaiden palvelemiseen.

Pysy liikkeellä

Työtehtävien siirtyessä kotiin monien ei tule otettua monia askeleita työpäivien aikana. Tämä voi vaikuttaa huomattavasti henkiseen hyvinvointiimme. Välttääksesi tätä sinun tulee löytää luovia ratkaisua pysyäksesi liikkeellä. Kokeile muuttaa työpöytäsi korkeutta, jotta voit sekä seistä että istua alas työskennellessäsi. Muuten voit ottaa lyhyitä muutaman minuutin taukoja ja venytellä tai käydä lyhyellä kävelyllä lähiympäristössä.

Pidä kiinni vapaista
Vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan englantilaiset työntekijät keräsivät keskimäärin 28 tuntia ylityötunteja joka kuukausi [2]. Tämä vastaa neljää kokonaista työpäivää! Kotoa työskennellessämme olemme usein jatkuvasti online. Vapaa-ajan ja työn rajat sumenevat, mikä voi olla riski mielen hyvinvoinnille [3]. Huippusuoritusten tutkija tohtori Adam Fraser suosittelee 5 minuutin päivittäistä rituaalia hallitaksesi työntekoasi. ”Pohdiskele, lepää ja nollaa” kuuluu Fraserin neuvo, joka auttaa sinua vaihtamaan työmoodin rooliisi vanhempana, partnerina, ystävänä tai kämppäkaverina. Tämän ei tarvitse olla vaikeaa – sekin voi riittää, että pakkaat työvälineesi piiloon, mietiskelet päivän tapahtumia, hengität syvään ja olet läsnä tässä hetkessä. Sen jälkeen voit nollata ajatuksesi ja keskittyä vapaa-aikaasi.


Tutustu etätyöhön Puzzelin kanssa


Me Puzzelilla keksimme jatkuvasti uusia tapoja tukea asiakaspalvelijoita, jotka työskentelevät kotoa.
Voit jatkuvasti kustomoida CCaaS-ratkaisuasi etätyötarpeidesi mukaisesti turvallisin pilviserverein ja laajan app- ja integraatiovalikoimamme avulla.


[1] https://www.theguardian.com/society/2020/sep/16/stress-anxiety-and-depression-levels-soar-under-uk-covid-19-restrictions
[2] https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/uk-workers-work-home-stress-anxiety-mental-health-survey-a9497776.html
[3] https://www.dradamfraser.com/

Nämä saattavat myös kiinnostaa sinua…