To blog overview
About Puzzel
2 min leestijd

Möt teamet bakom Puzzel: Elin Filipp, Chief People Officer.

Jeanine Desirée Lund
Marketing Executive


Välkommen till vår bloggserie där vi presenterar människorna som arbetar på Puzzel och utforskar deras roller, bakgrund och inflytande. Från schackspelare till professionella kockar, globetrotters och tech-heads, vårt team är fullt av talanger och färgstarka personligheter.

Med en stor passion för mat, konst och IT: Säg hej till Elin, Puzzels Chief People Officer. Elin växte upp i norra Sverige, men har de senaste två åren bott på St Hanshaugen i Oslo. Hon började på Puzzel i april, men är redan en väletablerad "Puzzeler" med ett brinnande engagemang för HR och Tech.  

Vad innebär din roll på Puzzel?

Jag arbetar som Chief People Officer och är HR-ansvarig på Puzzel. Rollen innebär att jag arbetar för människorna i Puzzel och för att hitta lösningar och strategier som bidrar till att skapa engagemang och personlig utveckling. 

"Jag älskar att ha möjlighet att påverka och jag motiveras av att skapa bra lösningar tillsammans med mina kollegor!" 

I HR-teamet har vi lokala HR-chefer där mitt ansvar är att ta hand om teamet, leda och fördela arbetsuppgifter samt se till att vi arbetar efter våra uppsatta mål och KPI:er.  

Varför valde du en karriär inom HR och IT? 

Jag har alltid vetat att jag ville jobba inom HR, men det var ingen självklarhet för mig att jobba inom IT-branschen. I mitt första jobb var jag headhunter i ett rekryteringsföretag som rekryterade inom IT. Jag lärde mig mycket om IT genom denna tjänst och jag insåg att jag tycker att IT och nya innovationer är superintressanta! Därför är det en win-win för mig att jag nu kan kombinera båda mina intressen – genom att arbeta med HR i ett techföretag. Det var med andra ord inte med flit jag hamnade i techbranschen, men nu älskar jag det!  


Vad är det bästa med att vara Chief People Officer? 

Det bästa med min roll är att jag får möjlighet att påverka och bistå medarbetarna med lösningar som säkerställer utveckling och trivsel. HR är inte bara en stödfunktion, och ett företag är ingenting utan sina anställda. De anställda utgör verksamheten och de ska ses som ett viktigt affärsvärde. Om inte medarbetarna engagerar sig och utvecklas kommer det att påverka arbetsglädje och resultat. Detta går hand i hand. Jag älskar att ha möjlighet att påverka detta och jag motiveras av att skapa bra lösningar tillsammans med medarbetarna! 

Hur upprätthåller du en bra balans mellan arbete och privatliv? 

Det är inte alltid lätt såklart, men det jag gillar med Puzzel är att vi har ett väldigt flexibelt förhållningssätt till vår arbetsbelastning. Jag tror att det är viktigt att ha en hälsosam balans och även om jag jobbar några timmar extra om dagen så betyder det inte att omgivningen måste känna sig pressad att göra detsamma.  

Inom HR har vi inkluderat ett viktigt meddelande i våra e-postsignaturer som återspeglar detta: "Vi är stolta över vår flexibla arbetsmiljö på Puzzel. Om du får det här meddelandet utanför arbetstid, känn inte att du behöver svara”. Detta för att undvika att skapa press där mottagaren känner att de måste svara utanför arbetstid. Det är viktigt att skicka sunda signaler.  

Vilka är dina hobbyer utanför jobbet? 

Jag är väldigt intresserad av mat! Jag tror att jag har varit på de flesta restauranger i Oslo och jag älskar att prova ny mat. Dessutom är jag väldigt förtjust i konst. Det är ett av mina största intressen. Jag tror att jag faktiskt har varit på de flesta museer i Oslo också. Jag kan verkligen rekommendera den nya utställningen på Astrup Fearnley!  

Hur skulle du beskriva kulturen i Puzzel? 

Människorna här är väldigt varma och engagerade! Jag har bland annat märkt hur stort engagemang det finns i mötena på Teams. Tidigare har jag upplevt att folk ofta sitter utan kamera, men i Puzzel har medarbetarna ett helt nytt engagemang! Här är medarbetarna bra på att kommentera och vara med i kameran och det känns som att folk är genuint engagerade och bryr sig. Dessutom känner jag att det är många som har jobbat här i många år, och att de inte har stannat här bara för att stanna, utan för att de verkligen är engagerade i jobbet och företaget. 

Vad inspirerar dig? 

Förutom att jag hittar mycket inspiration inom konsten så inspireras jag väldigt mycket av människorna runt omkring mig. Det inspirerar mig när människor är engagerade i det de gör, och när de har visioner och nya idéer. Det är häftigt att jobba med människor som är genuint intresserade av det de gör. 

Till sist: Kan du nämna tre roliga fakta? 

Absolut! Jag brukade spela i ett punkband, för närvarande försöker jag lära mig vietnamesiska och jag kan sabba champagne!  

Börja förbättra din kundservice med Puzzels CX-plattform